Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Posudin Yu$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Posudin Yu. Влияние света различной интенсивности на флуоресценцию хлорофилла Ulva pertusa Kjellman (Chlorophyta) [Електронний ресурс] / Yu. Posudin, Mitsunobu Kamiya, Akio Murakami, Hiroshi Kawai // Альгология. - 2005. - Т. 15, № 2. - С. 157-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/algol_2005_15_2_4
| 2. |
Posudin Yu. Laser light scattering by milk particles [Електронний ресурс] / Yu. Posudin // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 1. - С. 27-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_1_5 Цель работы - теоретическое и экспериментальное исследование рассеивания лазерного излучения частицами молока и анализ характера распределения частиц молока по размерам в зависимости от концентрации и нагрева образцов в ходе технологических процессов. Обсуждены теория рассеивания света и зависимость коэффициента рассеивания от длины волны света и параметров частиц молока. Экспериментальное исследование рассеивания света частицами молока выполнено с помощью фотонного корреляционного спектрометра 4700c. Рассмотрены различные типы рассеивания, такие как рассеивание Релея и Рэлея - Ганса, аномальная дифракция, а также соответствующие коэффициенты рассеивания. Исследованы гистограммы распределения размеров частиц разбавленного (C <= 10<^>-3 %) молока (температура 25 <^>oC) и образцов молока с различным содержанием жира (4,2; 5,2; 7,4 % при температуре 20 <^>oC и 7,4 % при температуре 50 <^>oC), а также зависимость интенсивности рассеянного света от угла наблюдения. Метод рассеивания света может быть использован для анализа влияния содержания молока и технологических процессов, которые связаны с нагреванием (пастеризации, стерилизации, гомогенизация) на распределение частиц молока по размерам. Сделаны выводы, что рассеивание лазерного излучения является передовым методом, который может быть использован для определения характера распределения частиц молока по размерам. Метод характеризуется высокой точностью, неразрушающим действием и не требует калибровочных стандартов.
| 3. |
Posudin Yu. Spectroscopic analysis of honey [Електронний ресурс] / Yu. Posudin // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 437-450. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_3 Мета роботи - дослідження зв'язку хімічного складу, фізичних властивостей, ботанічного та географічного походження, а також віку меду з його спектральними параметрами, які можуть бути використані як таксономічні критерії та індикати його стану, якості та можливої фальсифікації. Використано 2 методи неруйнівного контролю меду - спектроскопія в ближній інфрачервоній області спектра та флуоресцентна спектроскопія. Хімічний склад, фізичні властивості, ботанічне та географічне походження та вік меду тісно пов'язані з його спектральними параметрами, які можуть бути використані як таксономічні критерії або індикатори стану, якості меду та його можливої фальсифікації. Інтенсивність спектрів поглинання використано як критерій географічного походження та віку меду. Інтенсивність спектрів випромінювання флуоресценції залежить від географічного походження, віку та типу меду. Дослідження впливу температури на інтенсивність флуоресценції меду довело, що збільшення температури викликає зменшення інтенсивності флуоресценції. Встановлено кореляцію флуоресцентних параметрів меду з вмістом у ньому води. Спектри відбивання меду в ближній інфрачервоній області спектра характеризуються наявністю смуг відбивання за 1779, 1933 і 2290 нм; відносна інтенсивність смуг залежить від типу меду і віку зразків. Вельми інформативними є спектральні параметри меду в ближній інфрачервоній області спектра за неруйнівного виявлення фальсифікації меду. Зроблено висновок, що методи інфрачервоної та флуоресцентної спектроскопії можуть бути використані в технології виробництва меду як неруйнівні, швидкодіючі та точні методи діагностики меду.
|
|
|